lunes, 17 de noviembre de 2008

Visita a la capella imperial del palau d' Hofburg per veure als nens cantors de Viena

Palau Imperial de Hofburg

La Capella imperial va ser de les construccions més antigues del conjunt de l'Hofburg. Edificada al segle XVIII, si l'Església dels Agustinians servia de parròquia de la Cort i d'escenari cerimonial, la Capella imperial era el lloc on es velaven als difunts.
Per aquí van passar els cossos d'Aguiló, fill de Napoleó, del fill de Sissi i de Francisco José, Rodolf i de la pròpia emperadriu Elisabeth.
La coral de nens de Viena (en alemany: Wiener Sängerknaben) és un cor de nens sopranos i alts (mezzosoprano o soprano) amb seu a Viena, Àustria. És una de les corals de nens més coneguts del món. Els nens són seleccionats principalment a Àustria. La missa en diumenge comença a les 09.15 del matí. La missa és en alemany i llatí, en finalitzar els nens canten al peu de l'altar ja que durant la missa només se'ls sent, ja que la coral i l'orquestra aquesta a un amfiteatre superior. Els preus de les entrades per escoltar la música van dels 29 € als 9 €. Divendres anterior a diumenge es poden aconseguir entrades d'última hora que són de cancel·lacions o persones que reserven per Internet i no les recullen abans de les 16:00.

Són coneguts pel seu estàndard vocal extremament exigent. La coral ha treballat amb l'obra de músics com Wolfgang Amadeus Mozart, Antoni Caldara, Antonio Salieri, Heinrich Isaac, Paul Hofhaimer, Heinrich Ignaz Franz Biber, Johann Joseph Fux, Christoph Willibald Gluck i Anton Bruckner.
La coral és el descendent actual del cor de nens de la cort vienesa, que data de la Baixa Edat Mitjana. El cor va ser creat per una carta escrita per Maximilià I el 7 de juliol de 1498. En aquest document, l'emperador ordena als funcionaris de la cort que contractin un mestre de cant, dos baixos i sis nens. Un eslovè, Jurij Slatkonja, es va convertir en director del conjunt.
La coral tenia com a finalitat proporcionar acompanyament musical a la missa .Els nens rebien una sòlida educació musical , el que tenia un gran impacte el resta de la seva vida, fent que molts d'ells [fossin anessin] després compositors, com Jacobus Gallus Carniolus, Franz Schubert, o directors d'orquestra: Hans Richter, Felix Mottl i Clemens Krauss.
El cor és una organització privada, no lucrativa. N'hi ha aproximadament cent coristes de 10 a 14 anys. Els nens es divideixen en quatre corals per les gires que donen unes 300 representacions, sent vistos per tanca de mig milió d'espectadors. Cada grup va de gira durant 9-11 setmanes .


1 comentario:

Anónimo dijo...

Bona nit molt interesant la informacio del nes cantors de Viena.
Visca el tresc