miércoles, 3 de diciembre de 2008

Una miqueta d' història....

Viena és la capital d'Àustria, alhora que un dels seus nou estats federats. Se situa a l'est del país, prop de la frontera amb Eslovàquia, als marges del riu Danubi. Viena està envoltada per l'estat federal de Baixa Àustria. Amb una població d'uns 1,6 milions d'habitants, Viena és la ciutat més gran d'Àustria, així com el seu centre cultural i polític.

Establerta inicialment a alguns quilòmetres de la riba del Danubi, sobre la riba dreta, Viena se'n mantingué allunyada a fi de protegir-se dels seus creixements. En ser canalitzat el riu entre els segles XVIII i XIX la ciutat pogué finalment acostar-s'hi, i posteriorment estendre's per la riba esquerra. Tot i això, una important asimetria persisteix, a la riba esquerra acollint només 200.000 habitants.

Un altre factor determinant de l'urbanisme de Viena fou el seu paper de ciutat fronterera del món cristià durant diversos segles, pel qual Viena restà durant molt de temps encerclada per fortificacions que expliquen la densitat del seu teixit urbà central. La darrera muralla, desballestada a mitjan segle XIX, fou reemplaçada per una sèrie d'avingudes concèntriques conegudes sota el nom de Ring («anell» en alemany).

No hay comentarios: